INTEGRITETSPOLICY

Morgonstjärna Handelsbolags målsättning är att du ska känna dig trygg med vår hantering av de personuppgifter du lämnar till oss. Med denna integritetspolicy vill vi informera om hur och för vilka ändamål vi behandlar dina personuppgifter på våra webbplatser. Vi beskriver också dina rättigheter, och hur du kan göra dem gällande.


Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter? 

Personuppgifter är alla uppgifter om en levande fysisk person som direkt eller indirekt kan kopplas till den personen. Det handlar inte bara om namn och personnummer utan även om till exempel bilder och e-postadresser. 


Behandling av personuppgifter är allt som sker med personuppgifterna i IT-systemen, oavsett om det handlar om mobila enheter eller datorer. Det handlar om till exempel insamling, registrering, strukturering, lagring, bearbetning och överföring. I vissa fall kan även manuella register omfattas. 


Personuppgiftsansvarig

För de behandlingar som sker inom Morgonstjärna Handelsbolags verksamhet är Morgonstjärna Handelsbolag personuppgiftsansvarig. 


Morgonstjärna Handelsbolag

Org:nr 969725-0935

Adress: Astrid Lindgrens gata 2A

Postadress: 761 46 Norrtälje


Du är alltid välkommen att kontakta oss via vårt webbformulär, om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.  


Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Morgonstjärna Handelsbolag samlar in dina personuppgifter (som t ex namn, e-postadress, adress och telefonnummer) när du väljer att prenumerera på information från oss, beställer varor eller tjänster eller lämnar dina kontaktuppgifter för att för att få kontakt med oss. Vi eftersträvar alltid att inte fråga efter fler uppgifter än vi behöver. 


Informationen lagras får att vi ska kunna ge dig rätt service och för att vi ska kunna kontakta dig för att diskutera eventuella framtida kurser eller sessioner, eller bokbeställningar samt i förekommande fall för att vi ska kunna genomföra marknadsundersökningar. Vi behåller din information så länge som informationen behövs för att vi ska kunna fullfölja vårt åtagande. 


Morgonstjärna Handelsbolag säljer aldrig personlig data eller ger den till någon annan, men vi använder olika leverantörer för att behandla eller lagra informationen åt oss. Vi delar bara personlig information som är nödvändig för att dessa leverantörer ska kunna utföra dessa tjänster. Vi kräver att alla företag som vi delar personlig information med skyddar dessa uppgifter på ett sätt som är förenligt med vår policy. 


Vi delar även dina personuppgifter med vissa andra aktörer som är självständigt personuppgiftsansvariga, till exempel myndigheter som Skatteverket, när vi är skyldiga att lämna ut sådana uppgifter med stöd av lag eller myndighetsbeslut, såsom bokföringslagen. När dina personuppgifter delas med en aktör som är självständigt personuppgiftsansvarig gäller den organisationens integritetspolicy och personuppgiftshantering.


Vår webbplats innehåller länkar till andra webbplatser. Vi ansvara inte för innehållet på dessa webbsidor och heller inte för webbplatsernas behandling av personuppgifter. Tänk på att om du använder sociala medier för att komma i kontakt med oss så kan det innebära att information och personuppgifter överförs till tredje part, till exempel Twitter eller Facebook.


Hur länge sparar vi dina personuppgifter? 

Vi sparar aldrig dina personuppgifter längre än vad som är nödvändigt för respektive ändamål. Vissa uppgifter i bokföringen behöver på grund av lagstiftning till exempel sparas minst sju år.


Vad är dina rättigheter? 

I enlighet med GDPR (EU:s dataskyddsförordning) har du ett antal rättigheter avseende behandlingen av dina personuppgifter. Nedan har vi kort beskrivit vilka rättigheter du har.


  • Rätt till registerutdrag. Detta innebär att du får tillgång till de personuppgifter som vi behandlar om dig.
  • Rätt till rättelse. Detta innebär att du kan begära att dina personuppgifter skall rättas i de fall uppgifterna är felaktiga.
  • Rätt att dra tillbaka medgivande. Detta innebär att du alltid har rätt att dra tillbaka ett medgivande du gett till oss. Ett exempel på detta kan vara att du inte längre vill få fler nyhetsbrev skickade till dig.
  • Rätt till radering. Detta innebär att du har rätt att begära radering av de personuppgifter som vi behandlar om dig. Tänk dock på att vi kan ha rätt att neka din begäran ifall det finns legala skyldigheter som hindrar oss från att radera vissa personuppgifter.
  • Rätt till begränsning av behandling. Detta innebär att du har rätt att begära att behandlingen av dina personuppgifter begränsas. Exempelvis i det fall där du bestrider uppgifternas korrekthet.
  • Rätt att invända mot behandling. Detta innebär att du har rätt att invända mot behandling som grundar sig på en intresseavvägning. Det kan dock finnas undantag för denna rättighet.
  • Du har rätt att invända mot att dina personuppgifter behandlas för marknadsföringsändamål.
  • Du har rätt att inge klagomål. Detta innebär att du har rätt att lämna klagomål till Integritetsskyddsmyndigheten IMY.


Cookies

För att ge dig som besökare en så bra upplevelse av vår webbplats som möjligt så använder Morgonstjärna HB cookies. Cookies är små textfiler som en webbplats eller tjänst placerar på din dator, surfplatta eller mobil. De tillåter webbsidor och tjänster att veta ifall din enhet har använt tjänsten eller surfat på webbplatsen tidigare. 


Vi samarbetar med tredje part för att hantera vår annonsering på andra webbplatser. Vår tredjepartspartner kan använda teknik som cookies för att samla in information om dina aktiviteter på denna webbplats och andra webbplatser för att ge dig reklam som bygger på dina surfningsaktiviteter och intressen. I samband med detta samarbetar vi bland annat med Google, Facebook och Instagram. 


Det är möjligt för dig att göra inställningar på din dator som som hindrar oss från att placera cookies på din dator. I hjälpfunktionen till din webbläsare kan du läsa mer om hur du ändrar cookieinställningarna eller raderar cookies från din hårddisk. Därutöver kan du också ta bort din egen historik från Googles databaser. Observera att detta påverkar alla sidor på webben, inte bara morgonstjarna.se, stefanwestlund.se, dandelionbocker.se.  


Samtycke

Genom att du besöker vår webbplats samt att du har din dator inställd på att tillåta cookies, så samtycker du till att vi använder cookies. Som vi beskrivit ovan kan du enkelt avstå från att lämna samtycke genom att ändra dina inställningar i din webbläsare/dator. Väljer du att inte acceptera cookies kan funktionaliteten på vissa webbplatser bli begränsad. Ditt samtycke gäller följande domäner: dandelionbocker.se, stefanwestlund.se, morgonstjarna.se.


Kontakt

Kontakta oss vid frågor om hur vi behandlar personuppgifter, via vårt kontaktformulär på morgonstjarna.se. 


Vi kan komma att göra ändringar i vår integritetspolicy. Den senaste versionen av integritetspolicyn finns alltid här på webbplatsen. Denna integritetspolicy uppdaterades 2022-01-30.